Excursies Ingendael
Deze excursies en tasting wordt verzorgd op de thuisbasis van Ingedael,: distilleerderij De Bisschopshoeve in Valkenburg aan de Geul.
Oók een van onze standhouders!
Het Ingendael is gelegen tussen Houthem-St. Gerlach en Valkenburg. Een prachtig stukje natuur waar de eetbare kruiden groeien in het wild. Hier begon 25 jaar geleden het verhaal van deze merknaam, die vernoemd is maar dit kleine natuurgebied. Ooit begonnen als lokale kruidenbitter, maar inmiddels is Ingendael uitgegroeid tot een begrip in Zuid-Limburg en bestaat de productlijn uit likeuren, bitters, jenever en whisky.
Ambachtelijk gemaakt met duurzaam geteelde en streekgebonden grondstoffen: hoogstamfruit, kruiden en granen, zodat het streekprodukt echt betekenis krijgt. Voor het stoken/ distilleren gebruiken ze nu nog de hulp van collega’s, vanaf 2024 beschikken ze over hun eigen Müller Aromat distilleerketel. Kom kennismaken met de distilleerderij en met de enthousiaste eigenaren Claudia Bisschops & Ger Hindriks.
De tour omvat een proeverij van één bierdistillaat en twee whisky's, rondleiding in de distilleerderij en uitleg over het maakproces, water, brood en zoutjes om te neutraliseren.
Deze tour en tasting wordt wordt verzorgd door Weinakademiker/
Masterdistiller Claudia Bisschops. Vanuit haar achtergrond is ze zowel geschoold in het gastronomische en vinologische kant van wijn
en sterke drank, als ook in het maakproces. Dit geldt zowel voor wijnbouw als voor het distilleren. Naast de distilleerderij hebben ze ook een micro-wijngaard op hun Bisschopshoeve.
Overige gegevens
Adres
Sibberkerkstraat 91 • 6301 AV • Valkenburg aan de Geul
Vervoer is door de deelnemers zelf te regelen.
De reisafstand per auto vanaf Berg-Terblijt naar Ingendael is circa 5 minuten.
Copyright © Alle rechten voorbehouden