Pay per dram

Zo bepaal je zelf hoe je wil genieten


Wat is 'pay per dram'?

En waarom is er geen gratis whisky?


Er is een Schotse wijsheid 'Je kan wel teveel whisky drinken, maar nooit genoeg'. Toch willen Whiskyjongens daarin onderscheidend zijn ten opzichte van de meeste andere festivals. Vaak moet een (veel) hoger entreebedrag betaald worden, waarna je een aantal basiswhisky's gratis kunt drinken. Al snel moet er toch (en soms veel) worden bijbetaald voor de wat betere whisky. Een sigaar uit eigen doos?


Daar kiezen we niet voor. We hanteren een laag entreebedrag. Daarna zijn alle whisky's te koop met muntjes vanaf een euro. Dat gaat tegen promotie - of winkelprijzen. Dus pay per dram. Een muntje heeft de waarde van één euro of van vijf euro.


Je krijgt bij binnenkomst vijf muntjes om alvast te starten als betaling voor de eerste paar whisky's. Daarna kun je muntjes bijkopen bij de muntjesstand. Heb je aan het eind van het festival nog muntjes over, dan betalen we die uiteraard weer aan je terug. 


Koffie, thee,  overige drank aan de bar en alle food kunnen vaak ook met muntjes betaald worden maar dit is per festival maatwerk.