Te boeken

Whisky in de Koepelgevangenis Arnhem

Zaterdag 12 oktober 2024

 Jailhouse Whisky Tasting


Entree is uitverkocht! Maar er komt een tweede sessie op

zaterdag 22 maart 2025. Deze is al te boeken.


Een whiskyproeverij op een bijzondere plek, die 132 jaar lang gesloten was voor bezoekers, maar nu even opengesteld voor jou als bezoeker? Waar: in een gevangenis! In  de Koepelgevangenis Arnhem. Daar moet je bij zijn! Zeker als je weet dat dit een eenmalige kans is want in 2025 wordt deze locatie gesloten en ongebouwd tot hotel....


De Koepelgevangenis van Arnhem was in gebruik van 1886 tot 2015.  Inmiddels is het complex geregistreerd als rijksmonument en dient het nu nog even als evenementenlocatie. Wat een mooie locatie om een whiskyproeverij te houden. Dus onder het genot van een mooie selectie whisky's, vergezeld van enkele heerlijke hapjes, nemen we je opnieuw mee in een reis langs het levenswater.


Altijd al willen weten hoe een Koepelgevangenis er van binnen uitziet? Leer dan vooraf aan de proeverij de Koepelgevangenis kennen tijdens een rondleiding gegeven door een oud-bewaker. Je krijgt een rondleiding door (bijna) het gehele gebouw, waarin alle facetten worden behandeld. De rondleiding duurt circa 75 min en is apart bij te boeken.


Programma
12:00-12:30 Ontvangst

12:30-14:00 Rondleiding  Gevangenis

13:30-14:00 Ontvangst overige gasten 
14:00-17:00 Whisky proeverij in De Kas


Tijdens de ontvangst serveren wij onbeperkt koffie, thee en water. Ook staat er een heerlijke lekkernij klaar om mee te beginnen!


Kosten

€ 15,--per persoon voor de rondleiding vooraf

€ 55,-  per persoon voor de whiskyproeverij

€ 20,-- per BOB ticket (deelname excl whisky)


Overige zaken

Ben je vegetarisch of veganistisch (in verband met de hapjes): geef het ons tijdig door!

De Koepelgevangenis Arnhem is niet toegankelijk voor mindervalide.

In verband met besparing op het gasverbruik wordt de Koepel minimaal verwarmd.

We raden je aan om warme kleding te dragen voor de rondleiding. De kas voor de proeverij is wel verwarmd  en wij verwarmen je uiteraard ook met onze mooie drams! Onze excuses voor eventueel ongemak en hartelijk dank voor je begrip. 


Adres

Koepelgevangenis Arnhem, Wilhelminastraat 16, 6812 CW Arnhem


De Koepelgevangenis Arnhem beschikt over 50 parkeerplekken. Wij verzoeken je vriendelijk om te carpoolen of met het openbaar vervoer te komen.  Zie onze BOB tickets.