Whisky in het Fort - 17 juni 2023

Pay per dram

Zo bepaal je zelf hoe je wil genieten


Wat is 'pay per dram'?


Er is een Schotse wijsheid 'Je kan wel teveel whisky drinken, maar nooit genoeg'. Toch willen Whiskyjongens daarin onderscheidend zijn ten opzichte van de meeste andere festivals. Vaak moet een hoog entreebedrag betaald worden, waarna je een aantal basiswhisky's gratis kunt drinken. Al snel moet er toch (en soms veel) worden bijbetaald voor de wat betere whisky. Een sigaar uit eigen doos?


Daar kiezen we niet voor. We hanteren een laag entreebedrag. Daarna zijn alle whisky's te koop met muntjes vanaf een euro. Dat gaat tegen promotieprijzen. Dus pay per dram, zoals bij een festival als de The Gathering en Whisky aan het Strasnd ook gebruikelijk is. Een muntje heeft dus de waarde van één euro.


Je krijgt bij binnenkomst vijf muntjes om alvast te starten als betaling voor de eerste paar whisky's. Daarna kun je muntjes bijkopen bij de informatiebalie. Heb je aan het eind van het festival nog muntjes over, dan betalen we die uiteraard weer aan je terug. Of je doneert ze aan het rataurantiefonds van Fort Sabina.


Koffie, thee,  overige drank aan de bar en alle food kunnen NIET met muntjes betaald worden!