Whisky in het Fort - 17 juni 2023

Het leukste whisky festival

van West-Brabant

Whisky in het Fort - editie 1 - zaterdag 17 juni 2023 in Fort Sabina 
Kom genieten van een unieke whiskyproeverij in het historische Fort Sabina bij Willemstad. De opzet van 17 juni 2023 was als volgt:


Van 12.00 -  17.00 uur kan een keuze worden gemaakt uit meer dan duizend  verschillende whisky's bij een twintig standhouders. De standhouders staan verdeeld over de binnenruimtes en buitenruimte van het fort.


Alle whisky's zijn met muntjes te koop. Dus pay per dram, zoals dat bij een festival als 'The Gathering' van Whiskybase en Whisky aan het Strand ook gebruikelijk is. Een muntje heeft de waarde van één euro.


Entreebedrag is € 37,50 per persoon. Bij aankomst krijg je een speciaal whisky 'nosing & tasting' glas. Dat mag je houden. Bovendien krijgt iedereen bij entree al meteen vijf muntjes. Dus je kan gelijk aan de slag! Je kan muntjes bijkopen (met cash of pin) en heb je muntjes over, dan betalen we die uiteraard weer terug. Alle deelnemers krijgen een polsbandje zodat je tussendoor het festivalterrein/fort kan verlaten. We doen dit om onze bezoekers te kunnen onderscheiden van de andere toeristische bezoekers aan het Fort.


BOB's  zijn uiteraard welkom. Ticket voor de BOB is slechts 10,-- (inclusief een tegoedbon voor kopje koffie). BOB's krijgen een andere kleur polsbandje (en dan geen glas en geen muntjes). 


Naast de mooie whisky's wordt er door De Kletsmajoor voor een uitgebreide catering gezorgd. Ook is er een BBQ. En er is life muziek en een kampement van de Sassenachs. Met een mooie whisky in je glas en hun aanstekelijk optreden waan je je in het vroege  Schotland. Zie onze muziek en food pagina.

Even lekker zitten? Ook daar is aan gedacht. En met slecht weer concentreren we meer binnen dan buiten, dus geen reden om dan weg te blijven.


Verder is er een bar voor bakkie koffie, biertje of wat anders. De betaling kan daar  ook met pin of cash.


En om het compleet te maken: we hebben een unieke festivalbotteling die speciaal voor dit festival door 3006 Whisky voor ons is gebotteld. Het zijn echter maar 80 flesjes! Deze komt medio mei a.s. in de webwinkel maar je kan die met een mailtje nu al reserveren! Kijk even naar de festivalbotteling


En da's niet alles! Genieten van mooie whisky maar ook aandacht voor een verantwoord alcoholgebruik. Daarom zijn er onze festival-bussen.

Busverbindingen die de deelnemers vanaf twee verschillende routes  langs diverse woonkernen ophalen en ze na het festival weer thuis brengen!

Dit tegen kostprijs, want we streven een veilige thuiskomst na!


Kom je met eigen vervoer, zie hier het adres. Er is voldoende parkeergelegenheid.


Er worden maximaal 400 entreetickets uitgegeven. Zie ons toegangsbeleid.

De cadeaubonnen van Whiskyjongens zijn bij boeking in te leveren, neem daarvoor even contact met ons op. Verdere regels staan in ons reglement.