Whisky & Malternatives

 zaterdag 20 april 2024

Groot Arsenaal, Bergen op Zoom

Genieten van mooie whisky èn andere heerlijke spirits? 

Whisky.....wie kent het niet? Door het minimale alcololgehalte van 40 % noemen we dit sterke drank, strong spirit. Naast malt whisky's zijn er wereldwijd  nog veel meer heerlijke spirits. Alternatieven dus voor malt whisky, daarom noemen we die Malternatives


Wat denk je van cognac, armagnac, gin, de meer tropische spirits als mescal en rum. Maar ook likeuren en onze aloude Hollandse genevers, die tegenwoordig weer op de ambachtelijke wijze worden gemaakt. 


Kom proeven! Er zal een wereld van andere smaken voor je opengaan.


Waar gaan we deze spiritbeleving organiseren?

In het sfeervolle Groot Arsenaal in Bergen op Zoom.


Van 15:00-21:00 uur kan een keuze worden gemaakt uit meer vele honderden mooie spirits bij een diverse  standhouders


Alle spirits zijn met muntjes te koop. Er zijn muntjes met een waarde van 1 euro en met een waarde van 5 euro.


Entreebedrag is € 29,50 per persoon. Bij aankomst krijg je een speciaal proefglas. Dat mag je houden. Bovendien krijgt iedereen bij entree een flesje water en vijf muntjes. Dus je kan gelijk aan de slag! Je kan muntjes bijkopen (met cash of pin). Alle deelnemers krijgen een polsbandje zodat je tussendoor het gebouw kan verlaten. En er weer in kan daarna.


BOB's  zijn uiteraard welkom. Ticket voor de BOB is € 10,-- (inclusief een flesje water en een tegoedbon voor kopje koffie of andere consumptie). BOB's krijgen een andere kleur polsbandje (en dan geen glas en geen muntjes). 


Gedurende het evenement is er live muziek van Celtic Folk Bard 'McHollander'.


Door Groot Arsenaal wordt voor de catering gezorgd. Hiervoor volgt nog een opzet. Verder is er een bar voor een bakkie koffie, biertje of wat anders. De betaling kan daar ook met muntjes (of pin en cash).


Even lekker zitten? Ook daar is aan gedacht, er zijn genoeg zitplaatsen. 


En dan nog deze. In een aparte setting genieten van een serie bijzondere spirits met een bijzonder verhaal erbij? Koop dan een ticket voor een Masterclass. De Masterclasses worden gegeven in het op loopafstand gelegen Het Spiritum.


En om het compleet te maken: we hebben een unieke Malternatives festivalbotteling die speciaal voor deze dag voor ons is gebotteld door De Moutmolen uit Budel-Schoot. Het is een heerlijke blended rum die een finish heeft gehad op een Amontillado sherryvat. Dit is echter een zeer gelimiteerde uitgave van slechts 24 flesjes. Gebotteld met 70 cl op 56,7% Vol. Deze unieke botteling is te koop in de webwinkel voor € 54,90


Het adres is

Het Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44, 4611 EK Bergen op Zoom


Er is voldoende parkeergelegenheid tegenover de ingang, kosten parkeerticket zijn € 3,-- voor de hele dag.


De cadeaubonnen van Whiskyjongens zijn bij boeking in te leveren, neem daarvoor even contact met ons op. 

Zie ons toegangsbeleid.

Verdere regels staan in ons reglement.